Medlemmar


Maud Bjarnelind - f 1953 i Luleå
Maud Bjarnelind är utbildad förskollärare och mental tränare, men sedan några år tillbaka sjukpensionär.
Hon är född och uppvuxen i Luleå, men Sollentunabo sedan mer än tjugofem år. Hon har skrivit texter, insändare och debattartiklar. "Sorgens döttrar" (2011) är hennes första bok. Hon säger själv att skrivandet har blivit en terapi.
Maud blev en av finalisterna i Sollentuna biblioteks novelltävling 2011, och hade också med två noveller i finalen 2012, varav hon vann tävlingen med den ena.
2013 gav hon ut boken ”Ett hundliv i solen” som är en resehandbok för hundälskare – med goda råd om adoption, köp och utställning av hund. Samma år gav ALF Bokförlag ut hennes novell ”August Strindberg och jag” i antologin ” Leva sin dröm”. Maud har mellan 2014 och 2015 sålt tjugo noveller, varav många s.k. långnoveller till Allas Veckotidning. Hon är också lärare i ”Skriv- och må bättre”, en veckolång kurs på Åsa Folkhögskola varje sommar.

E-post: maud(dot)bjarnelind(at)telia(dot)com

Sylvia Brauns Haking - f 1934 i Ontario, Kanada
"Sanningen om Vera - en vetsaga" (2000), en framtidsroman i två delar.
Sylvia har under fyra decennier balanserat mellan sina två språk engelska och svenska, och arbetade som gymnasielärare i dessa språk, som speciallärare, svenska2-lärare och som översättare av barn- och ungdomsböcker på eget förlag, Wallroth & Brauns Förlag. Är numera aktiv inom förlaget.
Medlem i Sveriges Författarförbund.


Carina Cefa Öhrlund - f 1959 i Eslöv
Har under många år läst sagor för barn på biblioteken i Sollentuna, och för detta fått Sollentuna kommuns kulturpris år 2001. Har hållit föredrag i flera av kommunens skolor om betydelsen av både snälla och elaka ord. Medverkat i boken "Älskade choklad", Har också skrivit texter till Poetry Slam och fått artiklar publicerade i flera veckotidningar. Dessutom spridit ord i andra former, bl a genom att sjunga och spela revy och teater.

E-post: carina(at)ohrlund(dot)se


Javier Claure Covarrubias - f 1961 i Oruru, Bolivia
Kulturskribent och författare med dikter och artiklar publicerade i Sverige och Bolivia. Dikter publicerade även i ett flertal antologier. Utgett böckerna ”Preámbulosy ausecias” (2004) och ”Con el fuego en la palabra (2006).
Medlem bl a i internationella Pen.

E-post: javcla(at)yahoo(dot)se
Hemsida: www.sollentunaforfattarna.se/javier/


Göran C-O Claesson - f 1928 i Göteborg
Fyra noveller och åtta dikter i Sollentuna Författarsällskaps antologier 1998-2006. Läget under kontroll (1985). roman om en kvinnas uppror mot en handlingsförlamad företagsledning. Nio fakta/debattböcker 1971-1978 samt artiklar och föredrag om bl a utredande, bostadsprogram för fattiga, fredsarbete och aidsepidemin. Pol mag, tidigare bl a huvudsekreterare i statliga utredningar, informationschef i t ex Högertrafikkommissionen och vd i Marknadsförbundet. Arbetar för integration och jämställdhet.
Medlem i Sveriges författarförbund.

Exempel på hur Göran skriver: dikter

E-post: eget(at)brevet(dot)se
Hemsida:
www.sollentunaforfattarna.se/goran/
Blogg:
http://GC-OC.blogspot.com


Peter David  - 1952 i Jönköping
Medredaktör för Svensk-jiddisch ordbok 2005. Ordblomma (2005) en ungdomsroman om språk.Marranerna, 2004, en ungdomsroman om spanska inkvisitionen och om hur judarna tvingades lämna Spanien 1492. Där gräset är som grönast, 2001, novellsamling om judisk-kristna relationer tillsammans med Anna Dunér. Sonat för tre, 1999, roman om "Tysklandsfrågan", judar, förlåtelse, försoning. Asmerulda,1998, en humoristisk nästan-vuxen-bok om en liten flickas syn på samhället. Deltagit i antologin Räddad!, 1998, om judiska överlevade efter Förintelsen. Annas hemlighet, 1997, roman om en judisk överlevande kvinna som förträngt sin bakgrund, men tvingas att vakna upp. Tidigare samma år novellsamlingen Gränsfolket som tar upp svensk-judiska vardagssituationer på ett både humoristiskt och allvarligt sätt.
Tidigare datakonsult, men numera gymnasielärare i matematik samt verksam inom förlagsbranschen.
Medlem i Sveriges författarförbund.

E-post:
maxpetdav(at)gmail(dot)com
Hemsida:
http://come.to/peter_david
Hemsida 2:
http://sollentunaforfattarna.se/peter
Telefon: 08 96 33 83
Mobil: 073 700 97 35


Ingrid Edgardh - f 1959 i Stockholm
Kan jag dö, mamma? (Alfabeta 2005, pocket 2006). Representerad i antologierna Äntligen! (2004), Ordagrant (2005) och Under resans gång (2005).
Kulturvetare och teolog.
Ingrid är präst i Svenska kyrkan och har tidigare arbetat med radio, information och som evenemangsproducent på Skansen. Ingrid är ofta efterfrågad som föreläsare kring frågor om vård, barn och föräldraskap.

E-post: ingrid(at)edgard(dot)com
Hemsida:
http://ingrid.edgardh.com


Charlotte Ekbom - f 1971 i Solna
Har gett ut romanen ”Grannsjälar” (2009) och ungdomsboken "Kära vänner" (2005), båda på Bokstaven 18. Har även medverkat i bland annat antologierna Revansch 2006 och Min novell I. Arbetar som marknadskoordinator, facköversättare och skribent.

Exempel på hur Charlotte skriver: dikter

E-post: charlotte(at)charlotteekbom(dot)com
Hemsida/blog:
http://www.charlotteekbom.blogspot.se/


Eva Giese
Eva har ofta publicerade dikter i Dagens Nyheter. Aktiv i Poetry Slam. Har medverkat i våra två sista antologier "Sollentunaskrönor" och "Sagotuna".
Ledamot i Sollentuna Författarsällskaps styrelse.

Exempel på hur Eva skriver: dikter

E-post: rolf_giese(at)tele2(dot)se


Herman Gyllenhaal - f 1934
Redaktör och ansvarig utgivare för Edsbergs-kuriren.
Gav 1975 ut "Pretentiösa tänkespråk för kabinettet för den utrikes brevväxlingen"

E-post: hrmng(at)yahoo(dot)com
Blogg:
http://encyklopedist.blogspot.se/


Hanna Holmlund - f 1975
Hanna Holmlund är präst i Sollentuna Församling, sedan hösten 2016. Skriver i sin kyrkliga tjänst texter till bland annat predikningar. Skriver också poesi och har medverkat i antologin "poesi på en dag", utgiven av Författarnas Bokmaskin.

Miranda Hedbring - f 1974
Miranda Hedbring har examen i svenska och har gett ut barnboken "Minstas väg hem" tillsammans med sin make Marcus Hedbring. Hon har också medverkat i antologin "Med bläck på moln". Medarbetare i textverkstaden Rimram

E-post: miranda(at)rimram(dot)se
Hemsida:
www.rimram.se


Ewa Hellström-Boström - f 1945
Ewa Hellström-Boström har ett eget litet förlag, Alpina förlaget: Hittills har hon bara gett ut egna böcker i förlaget. Böckerna handlar om allt som rör berg och alper. Det har hittills blivit en bok om svensk klättrings historia, och tre böcker om vandringar. Flera av hennes böcker har fått epitetet "biblar". När hon inte skriver böcker eller leder vandringar arbetar hon som idrottslärare på Rudbecksskolan i Sollentuna. Hon började klättra tidigt och blev första redaktör för Klätterförbundets tidskrift Bergsport, 1973. Mellan åren 2001 och 2004 var hon återigen redaktör för Bergsport. Skriver och fotograferar också för andra tidningar och är med i Svenska fjällklubbens årsboksredaktion. Leder vandringar i Alperna, speciellt Dolomiterna, men på senare år har besöken på Korsika blivit allt fler. Vandra i alperna (1991), Svensk klättring - pionjärerna (1997), Vandra i Dolomiterna (2001), Vandra på Korsika (2007) Liten alpflora (juni 2007)

E-post: ewa(at)alpinaforlaget(dot)se
Hemsida:
www.alpinaforlaget.se


Kevin B Iversen - f 1954 i Malmö
Varit redaktör och ansvarig utgivare för Edsbergs Centrumblad under fem år. Skrev manus till och regisserade kortfilmen "Räkmackan år 1991. Barnböckerna "Att sova över hos en kompis" (2002) och "Utmaningen" (2007). Några noveller sända på Radio Stockholm, bl a "Glöggfesten", " Utmaningen" och "Den blå Monarken". Är till yrket fotograf, journalist och författare. Driver B Iversen Medieproduktion & Förlag.

Exempel på hur Kevin skriver: dikter

E-post: kevin(dot)iversen(at)bredband2(dot)com


David Jemsby -
Gått 1-årig skådespelarutbildning och satt upp flera teaterstycken, bl a La Strada del Amore åt teatergruppen SPUNK. Aktiv i Poetry Slam och arrangerade Poetry in the Park sommaren 2009. Medverkar i Sollentunarevyn.
Gett ut poesiboken "Kylskåpspoesi" (2009) Läser just nu till gymnasielärare i ämnet drama och specialpedagogik.

Exempel på hur David skriver: dikter


Heidi Jergovsky - f 1957 i Sundsvall
Började som frilansskribent i Kamratposten. Skriver aktivitetsböcker för barn, bl.a. "Lilla Blomsterboken", "Hemliga språk" och "Frågvisa boken". Skrev och illustrerade "Barnens bästa jultidning" mellan år 1999 och 2003. Vunnit ett par novelltävlingar, bl.a. Aftonbladet Kvinnas. Illustrerat flera av sina böcker och uppfunnit spel publicerade i böcker och album, främst för barn. Kombinerar sitt skrivande med arbete i hemtjänst. Ordförande i Bibliotekets vänner 2010 och 2011.
Sekreterare och webmaster i Sollentuna Författarsällskap.

Exempel på hur Heidi skriver: novell, dikter

E-post: heidis(at)letter(dot)se
Hemsida:
www.sollentunaforfattarna.se/heidi


Conny Knutsson - f. 1960 i Strängnäs
Conny har gett ut diktsamlingen ”Vägen dit horisonten tar vid” 2012. Den finns även inspelad som film med bilder och musik till. Har skrivit en kortare roman ”Arvsynden” och ytterligare några noveller.Medverkat i några antologier och är aktiv med dikter och bilder i facebookgruppen Whildeanska hösten.
Ledamot i Sollentuna Författarsällskaps styrelse.

Exempel på hur Conny skriver: dikter

E-post: Conknu(dot)rot(at)gmail.com


Mary Lindqvist - f 1922 i Södertälje
Mary har sedan början på 90-talet lagt ner hela sin själ i att hjälpa behövande i Estland. Hon har för det bl a fått medaljer av Estlands president och drottning Silvia samt Kristdemokraternas vitsippspris. Hon har gett ut fyra böcker - "Estlands i mitt hjärta" (2005) , "80 år och nykär" (2006) , "Mogen ungdom" ( 2008) och "84 år och gott minne". Medverkar i 2006 års "Slamtologi", en antologi med Poetry Slam-texter från hela Sverige. Föreläser om sitt liv runtom i Sollentuna.

Exempel på hur Mary skriver:
dikter

E-post:


Lars G Lindström - f 1936 i Lidingö
Publicist, journalist och tidigare informationschef i Sollentuna kommun (1970-2000). Mångårig tidningsverksamhet i Lidingö Tidning, Huvudstadspress och Svenska Dagbladet. Redaktör för SollentunaJournalen till 2000 och Stallbladet (2002-2009) samt ett flertal sporttidningar och årsböcker.

" Lidingöloppet-en jubileumsbok om loppet på den gröna ön"(1984)" , Igår, idag, imorgon – kreativa tankar om Sollentuna kommun "(tillsammans med Harry Wallenholm) (1987), " IFK Lidingö Jubileumsskrift,1932-93" (1993), " Hållplats Gåshaga – en nygammal del av Lidingö" (2000)", Sollentunakolumner (2002) Dessutom givit ut på det egna förlaget Ord och inga visor - "Tårar från tyska träd (roman)"(2006), två böcker om Lidingö- "Staden, människorna, idrotten och tidningen (2010) Lidingö Gille 100 år 1911-2011 (2011), och släktromanen "Under Gunlas lindar" (2013).
Har också medverkat i flera av sällskapets antologier.

E-post: ord-mening(at)swipnet(dot)se


Hans Lundell - f 1947 i Sollentuna
"Familjens bästa spel för kort & tärning" (2001) Vann novelltävlingen i Botema 1998. Har en blogg och en följetong utlagd på Internet - www.metrobloggen.se/jungman (följetongen)

E-post: ludde(at)party(dot)st
Blogg:
www.metrobloggen.se/bellman


Ulrika Marmfeldt Lindgren - f 1962 i Österskär
Ulrika har medverkat i flera av Sollentuna Författarsällskaps antologier, och ett par andra. Hon skriver helst historiska berättelser varav en blev publicerad på sajten Stockholmskällan.se, och hon har även blivit publicerad med en novell på ebooksförlaget Pupill.se.
Hon skriver också poesi som publiceras  på Facebook under gruppen Whildeanska hösten. 2011 läste hon en av sina dikter i radioprogrammet P3Text.

Exempel på hur Ulrika skriver: dikter

E-post: ulrika(dot)marmfeldt(dot)lindgren(at)gmail(dot)se


Jian Obaid - f 1985
Jian har kommit ut med en bok "Why not" (2011) som hon säger är "en spegling av mina tankar om livet". Vidare med hennes egna ord "Jag försöker vara intresserad istället för att vara intressant. Försöker att leva istället för att existera. Försöker att fylla mina stunder med lycka istället för saker som jag lätt kan glömma."

E-post: jian(dot)obaid(at)hotmail(dot)se
Hemsida:http://jian-obaid.webs.com
 


Arto Palovaara - f 1977 i Luleå
Har utkommit med fyra böcker-"Köp en banjo och se vad som kan hända - livets långa resa", "Writing books by perkele - författarcoaching of saatana", "Skit i grammatiken - boken är bäst ändå", och "Var är din kärlek? Från Calcutta till Glana glasbruk"

E-post: thecoachforthelonghaul(at)live(dot)se
Blogg:
http://roadwarrior.travelblogg.se
och
www.roadwarriorlyrics.blogspot.com


Magnus Ramstrand - f 1949 i Foya, Liberia
Började på 70-talet jobba som frilansare på tidningen Dagen med särskild inriktning på att skriva bilagor med fokus på olika orter i landet. Journalistutbildad på Kaggeholms folkhögskola och sedan massor av reportage och nyhetsartiklar i tidningarna Svenska Journalen, Dagen, Jönköpings-Posten och Kristdemokraten. På Samhällsgemenskaps förlag gett ut boken Varmt hjärta, Kallt huvud, Rena händer - en reportagebok om hur Kristdemokraterna fick närmare 50 procent av rösterna i Markaryds kommun (2007). Vinnare i föreningen Liv i Sveriges kortberättelse - första tävlingen år 2017 - på temat Det skulle jag aldrig göra om. 

Veronica Stanei-Macoveanu - f 1947 i Rumänien
Acrobatii peste lacrima lumii, diktsamling 1993. Fyra diktsamlingar under åren 1970-1988, varav en fransk, och medverkan i en rad olika tidskrifter. Undervisat i rumänsk litteratur och grammatik på högstadiet och gymnasiet. I Sverige sedan 1990. Målar och har deltagit i kollektiva utställningar i Rumänien och Sverige. Förbereder författande på svenska.
Medlem i Sveriges författarförbund.

E-post: veronica(dot)macoveanu(at)gmail(dot)com
eller
veronica_stanei_macoveanu(at)yahoo(dot)com


Sain Sucha - f 1941 i Pakistan
The Roots of Misery, 1985. Tre novellsamlingar på urdu 1987-96 och en på engelska, Discourses with IT, Översatt till svenska: Möte med Det, 1988. Senaste böcker var novellsamling Reflektion, 2002; och engelsk version: Reflections, 2002. Översättningar av diktsamlingar, noveller och roman till och från urdu/punjabi/svenska/engelska. (Sain Sucha en pseudonym. Verkliga namnet: Mushtaq Ahmad.) Vandrat i många länder och arbetat på olika nivåer. Driver taxirörelse och Vudya Kitaban Förlag.
Kassör i Sollentuna Författarsällskap
Medlem i Sveriges författarförbund.

E-post: vudya(at)vudya(dot)se
Hemsida:
http://vudya.com/vkf/index.htm


Anna Wiik- f 1980 i Sollentuna
Anna Wiik har skrivit poesi sedan tonåren och har under många år publicerat sina dikter på poeter.se. Hon är publicerad i flera av poeter.se's antologier och hon har tillsammans med Eva Jonsby gett ut haikusamlingen Näckrosblad på Fri Press förlag. Numera skriver Anna nästan uteslutande haiku eller andra haikurelaterade texter. Sedan 2015 sitter hon som sekreterare i Svenska haikusällskapets styrelse. Hon bidrar med texter till deras medlemstidskrift och håller emellanåt i haikuverkstäder. 
När Anna inte skriver arbetar hon inom bygg- och fastighetsbranschen. 

E-post: wiik(dot)anna(dot)m(at)gmail(dot)com

Hemsida: www.poeter.se/Medlem?author_id=205


Peter Yngen
Sollentunabo i 30 år, entreprenör, musikförläggare och föreläsare
kring sociala medier som trots sin dyselexi skriver på heltid.
Medverkat i våra senaste antologier och publicerat texter på Kapitel
1.


E-post: peter(at)yngen(dot)com


Ingwar Åhman-Eklund - f 1945
Gav 2005 ut diktsamlingen "Ordbävning i ankdammen".
Ordförande i
David Morellsällskapet. Skrivit många av sketcherna till, och medverkar också i, Sollentunarevyn.
Ordförande i Sollentuna Författarsällskap och Sollentuna Teatersällskap.

Exempel på hur Ingwar skriver: dikter


E-post:
ingwar(at)doers(dot)seIn Memorian  
Ingemar Flodén - f 1930 i Göteborg
  Ingemar växte upp i Sollentuna. Skolgång där och i Stockholm. Utbildning till folkskollärare och till bibliotekarie. Bodde i Tun nära Lidköping, därefter i Arvika. Verksam som lokalredaktör och kåsöri Nya Lidköpingstidningen. Han var anställd som bibliotekarie i Arvika 1969 -1995. Var också skapare av Rackstadmuseets bibliotek samt aktiv vid Tage Aurellsällskapets tillkomst. Han deltog med egen lyrik i flera antologier, utgivna av Värmländska författarsällskapet, av Författarcentrum Väst och Sollentuna Författarsällskap; medverkade i bl a tidskrifterna Värmländsk kultur och Parnass, i olika lyrikprogram med uppläsning av egna och andras dikter samt med inläsning av ljudböcker (Aurell, Jiménez). Egen utgivning 1997 av diktsamlingen Tid Liv, bl a med intryck från personer och miljöer i Sollentuna. Blev 1998 tilldelad Föreningen för Värmlandslitteraturs stipendium.  
Sven O Bergkvist - 1927 i Njutånger
  Sven var sällskapets förste ordförande och utsågs därefter till hedersordförande. Ett stipendium är instiftat till hans minne, utdelades för första gången i december 1998. Ett fyrtiotal böcker, bland de senaste Drama på Bergön, 1998, Klarabohemernas värld, 1995, och Vägar till Himmelrik, 1996. Efter sju-årig folkskola skogs- och industriarbetare. Tio år på sanatorier för tuberkulos. Debutboken 1950 skrevs under ett år i gipsvagga. Mest känd som realistisk berättare, t ex med en självbiografisk serie av fyra romaner, avslutad 1986 med Härliga lott. Flera böcker av andra slag, t ex Resor med Marjasin och andra kamrater, 1993. Tidningen Kommunalarbetarens litteraturred. 1956-1982. "Hövding" i kulturgruppen Hälsinge Akademi och medarbetare i dess böcker. Länge engagerad i handikapprörelsen. Har erhållit LO-priset och andra utmärkelser.  
Ulrich Herz - 1913 i Tyskland
  En värld utan vapen (medförf. Maud Frölich), 1990, Välfärdsideologins förhistoria - från Aristoteles till Marx, 1961; ett tiotal andra skrifter i samhällsvetenskapliga ämnen samt ett tjugotal översättningar. Redigeringsuppdrag; lexikograf. Artiklar, radio- och tv-program etc. Fil lic, tidigare bl a folkhögskolerektor och programledare i TV. En omfattande föreläsningsverksamhet.  
Bo Jonasson - f 1917 i Älvros
  Klostret på höjden, 1990, och fem andra romaner. Medverkat i Landskapets röster, 1992, och tre andra antologier. Skrivit en diktsamling och ett radiospel 1978-1992 om "kamrater i arbetarleden som växte upp under hungerstjärnans och blåmjölkens tid". Vidare ett 70-tal noveller i den fackliga pressen och dikter i olika tidningar. Tidigare olika yrken och arbetare i företag av olika slag, bl a Skånska Cement i Sollentuna.  
Uno Björkhem - f 1938 i Stockholm - d 2013 i Lomma
Uno var en av de tio som den 28 oktober 1996 bildade Sollentuna Författarsällskap. Han var forskare/lärare i skoglig marklära och universitetslektor i landskapsarkitektur och har skrivit böcker om Lomma, Garpenberg, Tullgarn, Ulriksdal, Törnskogen, Edsberg och Bogesund. I de böckerna har han presenterat bygden, naturen och människorna. 1998 visade han nya sidor med boken Akademikern som gick ut i kylan och novellen Vad är sorg i vår första antologi. Det fanns alltid intressanta fakta och synpunkter att hämta hos denne stillsamme man. Han var aktiv inte bara hos oss utan under flera år även i en filosoficirkel.  
Gunn-Britt Robertsson
Gunn-Britt Robertsson arbetade i tidningsbranchen sedan i början på 70-talet. Hon började på Bohusläningen i Uddevalla, fortsatte till Blekinge läns tidning, och sedan till Länstidningen, där hon stannade i 16 år. I lika många år innan pensionen blev det Dalarnas Tidningar i Falun, som ger ut Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Mora och Ludvika Tidningar. Arbetade som redaktionssekreterare och redaktionschef och även som reporter, med tyngdpunkt på kulturmaterial. Hon skrev flera artiklar om skulpturgruppen Solspann, i folkmun "Hasiors Hästar" i Södertälje, för Kulturnyheter - en webbtidning. Medverkade i boken Murvelminnen, som kom ut 2012, där 46 journalister berättade tidningsminnen. Hade flera akademiska betyg i framförallt konst- och idéhistoria, men också i stockholmsvetenskap. Blev Sollentunabo 2010.