ntologier

 

Alla böcker kan beställas från Sain - vudya@vudya.se

 


JUBILEUMSBLANDNING
284 sidor Inbunden
Vudya Kitaban Förlag 2017
Pris 50 kronor.
      
Tjugofem författare medverkar med noveller, dikter och andra texter. Eftersom vi firar 20 år så finns också före detta medlemmar med i boken.

EN HYLLNING TILL SOMMAREN
E-bok

http://www.vudya.se/vkf/hyllning3.pdf
Öppnas i Adobe. Gå in på Visa och klicka på Dubbelsidig.


KÄRLEK I SOLLENTUNA
179 sidor Häftad
Vudya Kitaban Förlag 2013
Pris 100 kronor. Med porto 150 kronor.
      
Tjugoen noveller och tio dikter om kärlek. Lycklig och olycklig.

BROTTSPLATS SOLLENTUNA
193 sidor Häftad
Vudya Kitaban Förlag 2012
Pris 100 kronor. Med porto 150 kronor.
      
Vad är det som händer hemma hos folk i Sollentuna? Har vi det så bra som det verkar? Var inte grannen konstig häromdagen och ville dölja det han bar på?

Brott, stora som små, begås överallt, också i Sollentuna. I Brottsplats Sollentuna kan du läsa om alla slags brott i Sollentuna, riktiga och fiktiva. Arton författare medverkar i boken.


SAGOTUNA
168 sidor Inbunden
Vudya Kitaban Förlag 2010
Pris 100 kronor. Med porto 150 kronor.
      
Sagotuna är en bok för barn mellan 6 och 12 år. 17 författare tar dig med på en resa i fantasins Sagotuna - där allt kan hända. Där träffar du söta små älvor och elaka häxor, ett funderande träd och en sjuk bro, talande hundar och många många fler.

Många illustrationer, alla i färg, av flera olika illustratörer.


SOLLENTUNASKRÖNOR
150 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2008  
Pris 60 kronor. Med porto 100 kronor.    
17 Sollentunaskrönor och andra fantasifulla berättelser berättade av 16 författare.
Här återfinns den mystiska källaren på Edsbacka krog, en lössläppt dam i Hersby, en olycksvarslande berguv i Vaxmoraskogen och mycket mer.

Foton av Heidi Jergovsky och Sain Suscha.


SOLLENTUNABOR - okända ökända kända
200 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2007
Pris 60 kronor. Med porto 100 kronor.
     
I Sollentunabor har författarsällskapets medlemmar och vänmedlemmar skrivit berättelser och dikter om kända och okända sollentunabor, levande och döda, från Christer Pettersson till Thure Gustaf Rudbeck. Sanningshalten ligger runt 93 %.

Rikt illustrerad med illustrationer av bl a Ragnhild Blomdahl och Heidi Jergovsky


MÖTEN -ordsatta bilder
143 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2006 
Pris 60 kronor. Med porto 100 kronor.   
Richardo Donoso, eldsjälen bakom utställningen Friendship, lyckades få konsthallen i Edsviken, som varit stängd länge, öppnad igen. I utställningen ställde ett antal svenska och utländska konstnärer ut sina verk och i Sollentuna Författarsällskap –kommunens mest internationella kulturförening med författare från många länder – föddes idén om ett unikt samarbete. Vi författare besökte utställningen och valde ut konstverk som vi satte ord - dikter och noveller – till. Resultatet av nitton författares och tio konstnärers verk har alltså samlats i ”Möten – ordsatta bilder” Antologin presenteras med stöd av Kulturnämnden i Sollentuna.


DET GÅR AN - IGEN    Lustfyllda noveller och mer
150 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2003
Pris 60 kronor. Med porto100 kronor.

Ett myller av färgstarka varelser, hämtade från både människo- och djurriket, träder fram i en mångskiftande samling prosatexter. Var och en har sin historia.
   Nyckelord: Reseäventyr, betraktelser över naturens och vänskapens betydelse, humoresker, gestaltning av Kvinnans väl och ve, sannolik pedofili, IT-bubblor, ej önskvärda sommargäster - men också mer vardagliga problem, som hur man undviker att bli stucken av ett lättretligt bi eller fjättrad vid en sunskig diskbalja.
   Naturligtvis handlar mycket om det vi kallar Kärlek. Här möter läsaren alla former av erotisk kärlek: den passionerade, den svartsjuka, den obesvarade, den blinda, den lösaktiga, den obotliga - och några till.
   Här finns även det till synes omöjliga: En av författarna har erbjudit sig att i engelsk språkdräkt låta sina läsare ta del av tillkomsten av den vackraste kärlekssaga som någonsin har skrivits! Hur många antologier kan skryta med något sådant?


DAGDROPPAR
189 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2002
Pris 60 kronor. Med porto 100 kronor.

I vår brusande, oroliga värld behövs ord som ger mening. Ord som inbjuder till stillhet och eftertanke.
I "Dagdroppar", Sollentuna Författarsällskaps femte antologi, möter 19 författare detta behov på var sitt sätt.
I texterna möts kärlek och hat, hopp och förtvivlan, mörker och ljus, verklighet och dröm, i vackra och varma ord som berör!


SLAGET VID ROTEBRO
219 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2001
Slutsåld

Här i den senaste novellantologin springer Sollentunabor fram och tillbaka mellan bokpärmarna: Präster och bönder från femtonhundratalet, soldater, folket i köpcentrat, filosoferna från krogen, de inflyttade kändisarna, bokfigurerna - och alla de andra! Nitton medlemmar ur sällskapet hade tagit fram sin penna. Förord av Ingwar Åhman-Eklund, ordförande i Sollentunas Kulturnämnd.


NÄR TANKARNA DANSAR
88 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2000
Pris 50 kronor. Med porto 90 kronor.

Denna poesiantologi är utgiven av Sollentuna författarsällskap och uppkallad efter en samling dikter av Dag Öhrlund. Sammanlagt 14 poeter har diktat.


ORDGÄRNINGAR
200 sidor
Vudya Kitaban Förlag 2000
Pris 60 kronor. Med porto 100 kronor.

En samtida antologi i pocketform, i vilken 18 svenska författare deltar med alltifrån samhällskritik, deckarberättelser och resebeskrivningar till jordnära vardagsbeskrivningar och varma människoporträtt. Förord av Jan Mårtenson, poet och författare.

.

OM ORDEN FATTAR ELD
294 sidor
Vudya Kitaban Förlag 1998
Pris 90 kronor. Med porto 140 kronor.

Första antologin från Sollentuna Författarsällskap. Här hittar du gränslös kärlek och övergripande sorg, samhällskritik och svidande politisk satir. Om orden fattar eld är en nutida spegling av Sverige sett genom tjugo författares ögon.

Redaktörer har varit Sven O Bergkvist, Lennert Högman Och Kurt Salomonson.